„Редки Тъпанари” Криминална Комедия - Спектакъл На Теди Москов

По Филма На Марио Моничели „Неизвестни Извършители”
Comedy

Драматичен Театър „Сава Огнянов” – Русе
Представя

Спектакъла на Теди Москов

„Редки Тъпанари” Криминална Комедия

По филма на Марио Моничели „Неизвестни Извършители”

Режисьор: Теди Москов
Сценичен вариант: Теди Москов И Симон Шварц
Сценография и костюми: Виолета Радкова
Музика: Пламен Мирчев-Мирона

Участват: Мая Новоселска, Дайана Михайлова, Роберт Янакиев, Ясена Господинова, Явор Бахаров, Петя Венелинова, Александър Сано, Александър Узунов, Йосиф Шамли, Ивайло Спасимиров
Спектакълът „Редки Тъпанари“ е театрална версия на филма на Марио Моничели „Неизвестни Извършители“. Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци, да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Ние съчувстваме на тези бандити, за разлика от днес, когато филмите ни карат зорлем да им се възхищаваме. Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и „Престъплението на века“. Разбира се няма да разказвам сюжета, тъй като това е пагубно за всяка криминална история. Филмът на Моничели е от епохата на италианския неореализъм и е номиниран за Оскар през 1958 Г. В него участват грандиозните артисти Марчело Мастрояни, Тото и Витторио Гасман. А артистите в пектакъла не са по – лоши от тях.
Със Симон Шварц преработихме сценария, така че да го доближим до съвременна България, а именно – Бедна, Крадлива и Безперспективна За огромен брой хора. Между Италия през 50- те години на миналия век и България в наши дни има някаква „Роднинска“ близост.
Теди Москов

Очакваме Ви в Амфитеатър “Арена” – Свети Влас – 30.08.2018 – 21:00 часа

Билети:
Каса на Амфитеатър Арена – от 18:00 – 22:00 часа
Рецепция на комплекс “Диамант”, Диневи Ризорт, Свети Влас
Цена : 15 лева