Диневи Груп Представя - Ирина Бокова - Генерален директор на ЮНЕСКО

Родолюбивата Ви мисия е в съзвучие с идеалите на ЮНЕСКО

Уважаеми господа Динко и Йордан Диневи,

Използвам случая да изразя уважението си към Вас като личности със значителен принос за развитието на българската култура и утвърждаване на българския дух.

Българската история е предопределила основна роля на меценатите в изграждането и запазването на най-високите постижения на националната ни култура и духовност. Достатъчно е да припомним църквите, които нашите царе и боляри са дарявали на селища още в началото на българската държава.

Вече близо 70 години, ЮНЕСКО, Организацията на която имам честта да съм Генерален директор, работи активно за насърчаване на сътрудничество между народите със средствата на образованието, науката и културата, което да допринесе за взаимното зачитане на историята и културата на всеки народ.

В този смисъл, смятам че Вашата дейност и родолюбива мисия са в съзвучие с целите и идеалите на ЮНЕСКО. Вие съдействате за запазване на спомена за бойната слава, за популяризиране на храбростта и подвизите на българските офицери и войници, чиито героизъм, идеали и принос за изграждането на България не бива да останат в забвение. Защото без следа от миналото не може да има поука за настоящето и сигурно бъдeще.

Заради Вашата благородна дейност в защита на православието вселенският патриарх Вартоломей Първи лично освети построен от вас храм и ви награди с най-високото отличие – ордена „Свети Андрей Пър- возвани“.

Пожелавам Ви здраве, силен дух и енергия, за да отстоявате все така безрезервно българските национални идеали и стремежи.

Ирина Бокова, Генерален директор на ЮНЕСКО

цитат от юбилейната книга – “Двамата братя и свети Влас”

снимка източник: wikipedia