Scroll Top

Коктейл по случай 3-ти март - национален празник на България - хотел Мираж - Диневи Груп

Братя Диневи отбелязаха Националния празник на България с празничен коктейл-заря

 За 26-а година строителните предприемачи Динко и Йордан Диневи събраха в хотел „Мираж“ в Бургас бургаския и несебърски политически елит, общественици, ръководители на държавни и общински структури, приятели и партньори.Поводът бе 141-та годишнина от Освобождението на България.

В духа на българските традиции, тържеството по случай 3 март започна с изпълнение на ансамбъл „Странджа“ с художествен ръководител Марио Егов. Председателят на Фондация „Българска памет“ Стоян Райчевски поздрави гостите с празника като заяви, че „този ден ние свързваме не само с нашето Освобождение, но и с нашето обединение“. „Дълбоко съм убеден, че няма по-добър знак от 3 март, който да ни обедини всички българи, където й да сме по света, затова нека го празнуваме“, допълни той.

В изключително емоционално и въздействащо слово Йордан Динев заяви, че иска да направи поклон към саможертвата на тези хора, които отричайки доброто си съществуване, дадоха живота си за майка България. «Този ден е свещен ден, той е ден на Възкресение и преди това Възкресение имаше Възраждане – на духа,  на българската сила. Това е дата на печат върху картата на света, който извоювахме с много кръв и жертви, отправна точка, която е само начало. Защото вярвам във всички вас, вярвам в бъдещото поколение, че тази отправна точка е изворът, от който идва нашата сила. Ние ще продължим да надграждаме, да даваме на света, защото сме силни – и по дух, и по сърце, и по кръв и по корен, който ни държи здраво», допълни Динев.

След традиционните народни песни и хора, програмата, продуцирана от Богдан Томов продължи с изпълненията на легендарната бургаска група „Four“ и изпълненията на  Георги Дюлгеров, Божана Иванова и Жеко Стоянов..

И тази годиназрелищна заря озари небето над Бургас. Огнен метеорит, спуснат от покрива на хотела даде старт на внушителните пироефекти. Фойерверките бяха под формата на огнени шлейфове и брокатови ветрила на близо 450 м височина, а за финал специалистите от «Огнена Хризантема» бяха приготвили и такива в цветовете на националния трибагреник.