Взрив от високи скорости и силни емоции на юбилейното издание на „Премиум рали София – Свети Влас“

За поредна година „Марина Диневи“ в Свети Влас е домакин на петото, юбилейно издание на уникалното за България рали за супер автомобили Премиум Рали София - Свети Влас.

Яхтеният порт се превърна в истинска арена на епичен сблъсък. Сред 35-те екзотични автомобили, които ще мерят конски сили в тазгодишната оспорвана и зрелищна надпревара, се отличаваха и такива, които са единични бройки за България и Европа.

Точно в 12,01 ч. пред очите на десетки фенове, туристи и гости на курортното градче, първият автомобил пое към своите изпитания.

На стартовата линия, един след друг, се наредиха автомобили като Ferrari 488, AUDI R8, CL 63 AMG, няколко Nissan GT-R Black Edition, няколко представители на марката Porsche, екзотичният Polaris Slingshot, Dodge Charger, Aston Martin Rapide, Lamborghini Gallardo, Maseratiи още много други. Рапърът 100 Kila също се включи в Ралито, като автомобилът му изненада фенове и публика с интересния си дизайн.

Пилотна кола от старта в Свети Влас тази година беше българската супер колаSIN R1, пилотирана от нейния създател Росен Даскалов. Автомобилът е с мощност над 500 к.с. и ускорява от 0-100 км. за по-малко от 4 секунди. Супер колата ще придружи екипажите до техните първи изпитания – Драг и Италианско преследване.

Освен тях, организаторите от „Премиум рали“ са планирали още „точни езди“, както и Тайм Атак на новата писта в Румъния – MotorPark Romania.

Конвоят от зрелищни автомобили ще финишира на 17 юни пред хотел „Маринела“ в София, където ще има състезание за най-добра генерация. Оттам компанията с бензин в кръвта, ще продължи с доброто настроение в киноцентър Ню Бояна филм, където ще се проведе и церемонията по награждаването. Многократният ни рали шампион Димитър Илиев и тази година е част от съдийския екип на ралито.