Scroll Top

Следвайки най-добрите примери от българското възраждане за дарителството като средство за поддържане огнищата на българската духовност, братя Диневи работят по десетки такива проекти в цялата страна.

ФОНДАЦИЯ БЪЛГАРСКА ПАМЕТ – БРАТЯ ДИНЕВИ

ДИНЕВИ ГРУП не само строи, но и възстановява построеното от и за велики българи. Компанията основа през 2004 г. фондация “Българска памет – братя Диневи” с цел: да създава, реставрира и поддържа паметници, свързани с героичното минало на България, както и проучване и популяризиране на българската история и българското културно-историческо наследство.

Сред най-мащабните са 6-метровият монументален Паметник на военнослужещите, загинали в борбата срещу световния тероризъм в Карлово, Паметникът на българските летци, загинали в защита на небето над София по време на Втората световна война, паметникът на Капитан Петко Войвода в Рим и други.

С тази дейност ДИНЕВИ ГРУП намери място в първата петица в регистъра на меценатите в България.

Като компания, която цени безрезервно изконните български ценности, ДИНЕВИ ГРУП разгръща различни проекти за възстановяване и строеж на църкви. Фондацията им е изградила 4 православни храма, подпомогнала е десетки други църкви.

Дейността им бе оценена от Вселенската патриаршия, която присъди на двамата меценати най-високото си отличие – ордена „Свети Андрей Първозвани“.

Динко Динев и Йордан Динев

Няма нищо по-хубаво от това да правиш нещата, които искаш. Да живееш живота с всичките му емоции – хубави или не. Да се справяш с препятствията, които срещаш по пътя към целите и мечтите си.

Вярваме, че в основата на нашия успех е и фактът, че се забавляваме докато работим. Наслаждаваме се на всяка минута от това, което правим, защото то е с хъс и от сърце. И се стараем да предадем това и на хората около нас. Така създаваме среда, която мотивира и зарежда с положителна енергия.

Новини