Диневи Груп представя - Джефри ван Орден, Докладчик на Европейския парламент за напредъка на България към членство в ЕС

С чест и достойнство по пътя към успеха !

За мен господата Динко и Йордан Диневи олицетворяват силния предприемачески дух на съвременна България – член на ЕС и НАТО. Техният родови девиз „Чест и достойнство“, който следват и в бизнеса, буди уважение и в моята родина. Това, което впечатлява е фактът, че през 20-годишната си дейност братя Диневи успяха да направят прозрачен и проспериращ бизнес, следвайки правилата на Fair play – те опазиха името си чисто през годините на трудния български преход към демокрация.

Аз съм впечатлен от размаха, с който те са построили първото частно яхтено пристанище на Черно море в град Свети Влас. Тази тяхна дейност не само подпомага развитието на България като морска държава, тя подобрява морската инфраструктура на Балканите.

Респект предизвиква спомоществователска дейност на Братя Диневи. Фактът, че още през 2006 г. в град Карлово те са построили първия в Европа паметник на загиналите военнослужещи в борбата срещу световния тероризъм показва, че техният патриотизъм има глобален характер. Малцина са меценатите, направили толкова много за хората, отдали живота си на армията – със средства на Братя Диневи са построени и ремонтирани десетки военни паметници.

Те са финансирали строителството на църкви и манастири, подпомагат развитието на изкуството и културата. Ненапразно българското министерство на културата ги е класирало в първата петица на българските меценати.

Пожелавам им продължителен успех във всички техни начинания. Пожелавам на България да има повече предприемачи и меценати като Братя Диневи.

Джефри ван Орден, Докладчик на Европейския парламент за напредъка на България към членство в ЕС

цитат от юбилейната книга – “Двамата братя и свети Влас”

снимка източник: news.bg