19 издание на Международна регата „COR CAROLI”

Марина Диневи 17- 18 август 2019.

corcaroli

19 издание на Международна регата „COR CAROLI”

Марина Диневи 17- 18 август 2019.

 

Регата „Кор Кароли” 2019 г.

Тазгодишният маршрут на регатата ще обхване част от познатите на състезателите в дългогодишните издания на проявата, като Балчик, Св. Влас, Варна и Бургас.

Стартът ще се даде на 15.08. от 10 ч. във Варна по случай Празника на града, като гонките ще се провеждат в акваторията на Варненския залив, а едва на следващия ден яхтите ще се отправят на север, към любимия Балчик, за да завършат втория състезателен ден.

На 17.08. всички участници ще се отправят към друга, характерна за най-дългото и зрелищно състезание по българското Черноморие и единствената офшорна регата – Св. Влас. На предложението ни за пореден път откликнаха любезните ни домакини от „Марина Диневи” , като китното градче ще подслони в спокойни води флотилията, която се очаква да наброява около 40 яхти, с най-различна дължина – от 7-8 метрови до около 14-15 метрови, а екипажите наброяват традиционно около 300-350 души общо. Според дължината на гонката се очаква първите яхти да започнат да пристигат и да се швартоват на кея на луксозната марина около 16 ч. 

Стартът на последната гонка – 18.08. – в посока Бургас ще бъде даден сутринта на неделния ден в 10 ч., като трябва да се уверите, че сте избрали най-подходящото място за наблюдаване на стартовите процедури, защото това е един от най-зрелищните спектакли на танцуващите яхти, обикалящи около стартовата линия за цялото състезание.

Регата Кор Кароли 2019 ще приключи с коктейл в Бургас.