Scroll Top

10- ти ежегодни награди за телевизионна журналистика "Свети Влас" – 05.09.2020

10- ти ежегодни награди за телевизионна журналистика „Свети Влас“ – 05.09.2020

Десетите ежегодни награди за телевизионна журналистика бяха връчени на официална церемония в събота в курорта „Свети Влас“ – яхтено пристанище Марина Диневи. Според регламента, бяха отличени автори и екипи на отделни предавания за професионализъм и смелост. Награди получиха Николай Дойнов, Тошко Йорданов, Лили Маринкова, Веселин Дремджиев, Мария Цънцарова, екипът на предаването за генеалогия и родова памет „Джинс“ и Военният телевизионен канал.

Годишните награди за телевизионна журналистика „Свети Влас“ подкрепят новаторството, отличават и насърчават авторския подход, разбирането на журналистиката като сфера на индивидуално присъствие, творчество и професионализъм.

Преди церемонията по награждаването, с кратък филм бе почетена паметта на журналиста Милен Цветков и на Павел Васев, един от инициаторите на наградите за телевизионна журналистика „Свети Влас“. През 2019 година, месеци след като Цветков е свален от ефир, получава единствената си награда „Свети Влас“ като журналист.

Тази година е особено заради няколко събития, които дадоха професионален тласък на журналистиката, каза медийният експерт доц. Георги Лозанов. Той посочи, че заради протестите и пандемията КОВИД-19 медиите са подложени на сериозно изпитание.

Церемонията по връчването на престижните отличия се състоя на яхтено пристанище Марина Диневи в курорта Диневи Ризорт. Преди това в курорта имаше дискусия на тема „Развитието на медиите и телевизиите и активното влияние върху тях през последната година“. Участваха медийни експерти, репортери, журналисти.