Scroll Top

РЕЗИДЕНЦИЯ ДИНЕВИ В СОФИЯ С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА

РЕЗИДЕНЦИЯ „ДИНЕВИ“ В СОФИЯ С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА 

Новият проект на компанията спечели наградата „Сграда на годината 2019“ в категория „Иновативна сграда“

 

Най-новият обект на Диневи Груп – Резиденция „Диневи“, Лозенец в София, бе отличен с награда в категория „Building Innovation Award“ на Националния конкурс „Сграда на годината 2019“.

Престижният приз бе връчен на инвеститора Йордан Динев, проектанта арх. Стефан Добрев и главния изпълнител на сградата Красимира Маркович на тържествена церемония, която събра водещите участници в строително-инвестиционния процес.

„Искам да поздравя всички вас с това, че сме мечтатели, че сме се събрали хора, които градим бъдещето на България. В страната ни има десетки сгради-паметници на културата и аз вярвам, че всички ние, ще оставим след себе си именно такива паметници – на българския архитектурен гений“, заяви Йордан Динев при получаването на престижната статуетка.

Над 60 проекта участваха в осемнадесетото издание на конкурса, а 31-членно жури с председател зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство инж. Валентин Йовев, отличи най-добрите сгради в България през съответната година в 11 категории.

Луксозната жилищна сграда се откроява както със запомнящия се силует, така и с иновативните си и екологични архитектурни решения. Проектът е дело на френско-българското архитектурно студио „Стефан Добрев – Архитектура и дизайн“ със световни постижения и реализации.

Впечатляващата й визия се допълва от външна стъклена фасада от прозрачно сериграфирано стъкло, в което е вграден традиционен орнамент, заимстван от една от най-древните български шевици – Елбетица.

В сградата са приложени авангардни технологии, които се използват за първи път в жилищно строителство – „double-skin” фасада, допринасяща за по-добра топло- и звукоизолация, вътрешен атриум с горно естествено осветление, каменна проветряема фасада в дъговидна форма, геотермална енергия чрез система от термо помпи и др.

Резиденция „Диневи“ е иновативна и като типология – извън жилищата със светла височина от 3.40 м, обитателите разполагат с обширно фоайе и зони за обществено обслужване като полифункционална зала, клубен ресторант, СПА, плувен басейн и богато озеленени пространства.