Алея на Българската Златна Олимпийската Слава

Олимпийските шампиони на България – увековечени в Алея на Българската Златна Олимпийската Слава в Свети Влас.

АЛЕЯ НА БЪЛГАРСКАТА ЗЛАТНА ОЛИМПИЙСКАТА СЛАВА

Всичките ни олимпийски шампиони от игрите са увековечени с барелефи в специална Алея на Българската Златна Олимпийската слава“. Официaлната церемония по откриването се състоя на 16 август 2019 в курорта Свети Влас. Инициативата е на Българския олимпийски комитет /БОК/ и фондация „Българска памет – Братя Диневи“.

Алеята беше открита от председателя на БОК Стефка Костадинова и от съпредседателя на фондацията Йордан Динев. На церемонията присъстваха и някои от спортистите ни, спечелили златни олимпийски медали. Целта на благородната инициатива е да се остави спомен за всички шампиони, прославили името на България по света.

Други Обществени и Културни Проекти

БУРГАСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ

ДИНЕВИ ГРУП са главни изпълнители на сградата на Бургаския свободен университет. Тя е една от най-мащабните обществени реализации за Бургаски регион.

АЛЕЯ НА НАРОДИТЕ

Алея на народите в Свети Влас включва поставянето на бронзови барелефи на национални герои и бележити личности от  различни нации, които имат важна роля в българската история.

АМФИТЕАТЪР АРЕНА

През 2008 г. братя ДИНЕВИ изграждат Амфитеатър „АРЕНА“. Модерното съоръжение разполага с 800 места за любителите на Мелпомена и се намира на метри от брега.

Новини

Dinko Dinev
Традиционна Коледна вечеря 2019 – Диневи Груп

„Щастлив съм, когато виждам толкова успешни българи на едно място. Това са хората, които успешно развиват света около нас, всеки в своята област, и то по най-достойният начин. Това, което ни обединява, е вярата в утрешния ден, в доброто бъдеще на страната ни“, заяви в обръщението си към гостите Йордан Динев.