Scroll Top

Бургаски Свободен Университет

ДИНЕВИ ГРУП са главни изпълнители на сградата на Бургаския свободен университет. Тя е една от най-мащабните обществени реализации за Бургаски регион.

БУРГАСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ

БСУ  е разположен в центъра на града и е с разгърната застроена площ от над 23 000 кв. м. Централният учебен корпус представлява полукръг, а аулата с формата на конус включва зала с 250 места. Архитектурен акцент е покривът – метална конструкция със стъклопакет под формата на купол. Сградата е носител на приза „Сграда на годината“ 2004, присъждан в областта на архитектурата и строителството, а нейният главен архитект Людмила Кьосева е обявена за „Архитект на годината“.

БСУ има най-новата и най-модерна материална база в системата на висшето образование в България. Това позволява в университета да се провеждат конференции, семинари, обучения, публични лекции, изложби, изложения, фестивали и др.

Други Обществени и Културни Проекти

АМФИТЕАТЪР АРЕНА

През 2008 г. братя ДИНЕВИ изграждат Амфитеатър „АРЕНА“. Модерното съоръжение разполага с 800 места за любителите на Мелпомена и се намира на метри от брега.

АЛЕЯ НА НАРОДИТЕ

Алея на народите в Свети Влас включва поставянето на бронзови барелефи на национални герои и бележити личности от  различни нации, които имат важна роля в българската история.

ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ „СВЕТИ ВЛАСИЙ“

Продължавайки дарителските традиции на българските възрожденци, братя Диневи инвестират собствени средства в изграждането на храма „Свети Власий“.

Новини

11
КАЛЕНДАР СЪБИТИЯ 2024 – ДИНЕВИ РИЗОРТ

Марина Диневи е предпочитана дестинация и домакин на редица светски, спортни, културни и бизнес събития. Колорит и невероятна атмосфера, романтичен булевард за разходки в близост до впечатляващи яхти, шикозни бутици и елитни ресторанти.