Православен храм Свети Власий

Продължавайки дарителските традиции на българските възрожденци, братя Диневи инвестират собствени средства в изграждането на храма „Свети Власий“, намиращ се върху руините на автентичния манастир „Свети Власий“, датиращ от XІV век.

ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ СВЕТИ ВЛАСИЙ

Куполът на храма е висок 16 м, а камбанарията – внушителните 22 метра.
През 2010 г. църквата бе официално открита от Вселенският патриарх Вартоломей, който лично дари мощи на светеца. Това са едни от малкото мощи на светец в целия Бургаски регион.

На православния храм е дарено и парченце от Светия Честен Кръст. Реликвата е вградена в златен кръст.

Фондация „Българска памет – братя Диневи“ е изградила общо 4 православни храма и е подпомогнала десетки други църкви. За мащабната си меценатска дейност за  православната църква, Вселенската патриаршия присъди на братя Диневи най-високото си отличие – ордена „Свети Андрей Първозвани“.

Други Обществени и Културни Проекти

БУРГАСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ

ДИНЕВИ ГРУП са главни изпълнители на сградата на Бургаския свободен университет. Тя е една от най-мащабните обществени реализации за Бургаски регион.

АЛЕЯ НА НАРОДИТЕ

Алея на народите в Свети Влас включва поставянето на бронзови барелефи на национални герои и бележити личности от  различни нации, които имат важна роля в българската история.

АМФИТЕАТЪР АРЕНА

През 2008 г. братя ДИНЕВИ изграждат Амфитеатър „АРЕНА“. Модерното съоръжение разполага с 800 места за любителите на Мелпомена и се намира на метри от брега.

Новини

Arena Amphitheatre Sveti Vlas
Амфитеатър Арена: Програма 2023

Програмата на Амфитеатър Арена за 2023 е изключително обещаваща, всяка седмица е богата с културни и социални събития . Вижте цялата програма на Амфитеатър Арена Свети Влас за 2023.

5 Result
Годишни награди Black Sea Lifestyle Awards 2022

Лидерите в развитието на Черноморския регион бяха отличени от осмото издание на годишните награди Black Sea Lifestyle Awards 2022 на сцената на уникалния амфитеатър АРЕНА в курорта Свети Влас.

Trailer Love Monsters
Игралният филм „Любов и чудовища“

Лукс, български и световни модни брандове, модели, парти и много настроение от нас организаторите Code Fashion TV и Dinevi Group .